Restorative Yoga

Restorative Yoga kom jag i kontakt med första gången när jag utbildade mig till yogalärare, och jag föll pladask. Restorative är en terapeutisk yogaform där vi fokus ligger på att slappna av och skapa återhämtning. Fysiskt, mentalt och själsligt.
Vi ta hjälp av mycket props för att stötta upp kroppen så den hamnar i fulständig vila i varje position, sedan håller vi positionerna under en längre tid.. Vi skapar återhämtning.
Återhämtning - nyckeln till vårt välmående. Vi kickar igång processer som bidrar till att vi håller oss friska, skadefria och mår allmänt bra, celler återuppbyggs, cirkulationen ökar och immunförsvaret blir starkare. Det parasympatiska nervsystemet får sig en boost och detta gör att vi hamnar i fysisk och mental balans. Man kan jämföra det med bilkörning, vi synkar gas och broms och får därmed en jämnare bilkörning.  Lugnare, behagligare balans. Det viktiga är att tillåta sig att slappna av, hänge sig totalt. Lever du ett liv med hög stress och upplever att kroppen har lite energi kvar, då är det enbart restorative du ska "träna".